Januari 2015

Groningen en Amerimar.

Deze maand begint voor ons nog in Nederland waar we nog een gezellige tijd hebben met familie en vrienden. Dan wordt het weer tijd om terug naar Almerimar te gaan. De generator wordt geleverd en we bouwen hem gelijk in. Hij doet het goed. Moe van het klussen besluiten we ons zelf te trakteren op een kleine ski vakantie. We gaan naar het Sierra Nevada gebergte (2,5 uur rijden) en kunnen in prachtig weer heerlijk skiën. Dan als we weer terug zijn komt er storm. Zeer zware storm!

Gelukkig is er ook tijd om bij te kletsen met diverse bootvrienden, zoals hier met Marleen, Frits, Bettie en Sytze.

​En dan is het tijd om weer afscheid te nemen van het hoge noorden. We gaan met de trein naar Eindhoven.

​Op het vliegveld drinken we heel gezellig nog een biertje met Cathrine, die ons nog even komt uitzwaaien.

​Terug in Almerimar arriveert de generator.

​Die wordt meteen aan boord gehesen en ingebouwd.

​De volgende dag is alles klaar en kan er proefgedraaid worden.

​Hij doet ’t prima!

Na al dat werk om de generator in te bouwen besluiten we ons zelf te trakteren op een mini skivakantie. We gaan twee dagen skiën in de Sierra Nevada.

​My first selfie!

​In het skigebied is één dorp. Er is ca. 100 km piste en 22 liften. Het is echt een heel leuk en knus ski gebiedje.

​Het is eerst even wennen, maar de routine komt al snel weer terug (nog niet gevallen).

​Ook  ’s avonds is het prachtig weer en maken we nog een mooie wandeling door het dorp. Daarna gaan we in ons hotelletje eerst een meegebrachte fles wijn opmaken en dan kijken of ze er in de keuken iets van kunnen. 

​Na ook de tweede dag heerlijk te hebben geskied rijden we weer in een kleine 2,5 uur terug naar de boot. Het is dan al avond zodat we niet onderweg eerst de korte broek weer hoeven aan te trekken.

​Ziet er niet erg Spaans uit wel? Alleen de overkapte parkeerplaats verraad dat dit niet in Nederland is.

​Dan wordt er voor 31 januari een zeer zware storm verwacht. Een wind van ruim 40 knopen met gusts van 67 knopen (windkracht 9 met vlagen van 12+). Verwacht is niet zo erg, maar dat het ook nog uitkomt wel!

​Helaas duurden de vlagen wel heel erg lang.

Bij ons knapte in de nacht voor de werkelijke storm een mooringlijn waardoor we met de achterkant tegen de hoek van de steunbalk onder de betonnen kade kwamen. We sprongen uit bed en hebben gelijk de beide motoren vol vooruit gezet waardoor we gelukkig maar één keer de kant raakten. Toen hebben we alle moorings die maar enigszins in de buurt waren aan de boot geknoopt. ​

​​Helaas heeft die ene tik wel een behoorlijke schade veroorzaakt.