Februari 2024

Verder met het huis en een beetje prutsen aan de campers.

Deze maand begint met wintersport en dan de reis terug naar huis, maar dat is al beschreven in de vorige blog. We beginnen hier op 5 februari met het verder afbouwen van het huis. De begane grond is eigenlijk wel klaar, we zijn nu bezig op de 1e en 2e verdieping. Vooral met het afmaken van de badkamers en daarnaast doen we de muren en het plafond van de gang en de grootste slaapkamer op de 1e verdieping. De andere twee slaapkamers op de 1e verdieping en de twee slaapkamers op de 2e verdieping moeten nog maar even wachten. Wat moet je ook met zo veel slaapkamers. We planten een paar sprietjes (gekocht als “bomen”) en starten de ombouw van de VW T6 naar camper.

Na een heerlijke ski vakantie kunnen we weer volop aan de bak in het huis. We waren voor de vakantie al begonnen aan het tegelen van de badkamer op de 1e verdieping en daar gaan we nu mee door.

De beide kopkanten van de badkamer doen we in tegels met een hout uiterlijk en de lange wanden in een witte tegel met hele subtiele horizontale lijntjes in het glazuur.

Zo, kopse kant en zijwand klaar.

En dan verder met de andere kopse kant. We hadden deze eerst ook wit gepland maar helaas waren er in de partij tegels die we gekocht hadden zoveel gebroken dat we deze wand er niet meer mee konden doen. Achteraf maar goed ook, want het contrast met die hout tegels is wel erg mooi.

Het laatste tegeltje!

En dan weer helemaal opnieuw beginnen met de badkamer op de 2e verdieping.

De douchevloer weer in de tegels.

En dan tussendoor de badkamer op de 1e verdieping voegen.

Helaas blijken er na het voegen 4 tegels een scheur te hebben. Daar zag je eerst niets van, maar met het voegenspul erop toont ineens de scheur.

Bij drie van de vier zie je het nauwelijks en bovendien zit het op plaatsen die niet echt opvallen, maar deze vierde moet er toch echt uit.,

En dan weer even verder met de badkamer op de 2e verdieping. Dat vordert ook gestaag.

Het tegelwerk in de badkamer op de 1e verdieping is klaar. Gevoegd en schoon gepoetst, dus nu is het tijd voor de inrichting. Kastje voor de wasbak.

De handdoeken droger.

Wasbak en spiegel.

Nog een kastje aan de muur.

De badkamer op de 2e verdieping is inmiddels ook af getegeld en ook daar zijn we aan het voegen begonnen.

Als de voegen moeten drogen ga ik intussen het plafond van de grootste slaapkamer plamuren.

En dan kan de glaswand voor de douche in de badkamer op de 1e verdieping worden geplaatst. Zie je bijna niets van!

En de deurtjes in de badkamer op de 2e verdieping.

En dan weer even heel wat anders. We gaan ramen in de achterdeuren van de VW T5 zetten. We hadden ze al een tijdje in huis, maar het was er nog niet van gekomen.

De gaten gezaagd met de decoupeerzaag en de kopse kanten gecoat en van een rand voorzien.

Dan de kit erop. De moeilijkheid hiervan is precies de juiste hoeveelheid aan te brengen. Te weinig en de ramen zullen lekken. Te veel en het perst er tussenuit, en dan ziet het er niet uit natuurlijk.

Zo, het leek wel precies genoeg. Nog even een paar plakbandjes tot de kit droog genoeg is. Het ziet er prachtig uit.

En dan een volgend project. We hebben een rijtje “bomen” besteld voor in de achtertuin. Bomen is een relatief begrip. Ze zijn dan wel meer dan drie meter hoog, maar de paaltjes die ze moeten steunen zijn een stuk dikker dan hun stam.

Kuiltje graven van ca. 50 cm diep en breed en lang. Dan de meegeleverde grond er een beetje in, dan het sprietje met de worteltjes en dan weer grond uit het zakje gemengd met wat van de originele grond.

Van de rest van de grond die er uit kwam een dijkje bouwen!

Geheel volgens de wet, 2 meter van de erfgrens met het hart van de boom. Nu ligt bij deze boompjes het hart van de stam wel heeeeel erg dicht bij de buitenkant van de stam, dus dat kan niet verkeerd gaan.

En dan gaat het huis ineens achter een weelderig bos schuil.

Dat met die ramen ging heel goed bij de T5 dus nu is de T6 aan de beurt. Die had al ramen in de achterdeuren, maar nog niet in de zijkant. Ook hier hebben we ramen voor gekocht en die gaan we er nu in plakken.

Goed afplakken om de lak niet te beschadigen met de decoupeerzaag.

Eerst maar even een paar kleine gaten.

En dan netjes langs de randjes het hele gat. Ook hier eerst de kopse kanten coaten en dan het randje erop.

Dan de andere kant.

Ook deze kant lukt bijzonder goed.

Af en toe gaan we even een avondje in het grote huis zitten. We koken daar dan in onze nieuwe keuken.

We hebben zo’n inductie kookplaat waar de afzuiging in zit. In een eerdere blog heb je kunnen zien dat we een gat in de muur hebben gemaakt voor het afvoerkanaal en nu is het allemaal functioneel. Zo als je ziet werkt het echt!

We hebben inmiddels ook de kale witte muren een beetje opgeleukt met wat afdrukken van foto’s uit onze inmiddels zeer uitgebreide voorraad. Het thema boven de tafel is zonsondergangen.

Hier een prentje van één van de vulkaan eilandjes boven Sicilië.

De woonkamer is ook al erg comfortabel. Houtkachel en kamerbrede tv en een erg fijne bank. En een prentje van de vulkaan Etna.

De hal is ook wel klaar, compleet met jassenhaakjes.

Dus tijd om weer wat te gaan doen op de 1e verdieping.

Een hele vervelende klus: het stukadoren van de wanden.

Ook in de gang moet één wand geheel gestukt. Hier zitten te veel golven in om het bij plamuren te laten.

De wand bij de trap naar de tweede verdieping is op de naden na wel strak. Dus daar plamuren we een paar banen.

Het plafond van de kleinste slaapkamer op deze verdieping. De middelste kamer staat nu vol met spullen dus die moet nog maar even wachten.

De badkamer op de 2e verdieping is inmiddels wel zo’n beetje klaar.

Dan gaan we weer verder met de camper (VW T6). We halen de panelen van de wanden en isoleren de buitenwanden met Armaflex. Dit is zelfklevend en volgt makkelijk de contouren.

Isoleren doen we enerzijds voor warmte en koude maar nog veel belangrijker: voor geluid.

We waren met de Citroen verwend met een bijzonder laag geluidsniveau op de snelweg en willen dat in deze auto weer. Dus ieder plekje waar we isolatie kunnen aanbrengen doen we dat.

En dan is de maand weer om. We zijn weer een beetje opgeschoten in het huis en ook de eerste camper vordert al een beetje. We prutsen nog even lekker door, want we hebben nog wel een maandje of twee voor het zeilseizoen weer begint en we de Madness weer uit de mottenballen moeten halen. Eind maart zullen we de volgende blog plaatsen.

2 reacties op “Februari 2024

  1. Het huis wordt schitterend. Knap ook met die campers!!
    Volgende project…..prive vliegtuig of eerst gewoon een helicopter (Paula kan al kite surfen).
    Jullie hadden moeten meedoen met die onderzeeers!
    Jullie zijn echte kunstenaars. Chapeau!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*